Click here to learn more about our Arts District Pre-sale! Learn more

Jiu Jitsu Classes in Solana Beach

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is the ultimate discipline and combat sport as it combines various skillsets, training techniques, and exercises. BJJ at BXNG provides the best BJJ classes in Solana Beach with a full intersection of power and stamina. You will find an increase in mental and physical strength, a stronger core, and heightened grappling skills. BJJ in Solana Beach takes combat arts, strength training and self-defense.

Try a Free ClassSchedule a Tour

Welcome to the Mat

The best BJJ classes in Solana Beach begin with BXNG award-winning coaches that pride themselves on bringing the most valuable instruction from beginner to advanced levels. BJJ is a practical and great skill to have that also encompasses a strong camaraderie / community. Learn various holds, passes, guards, and the ability to work with a partner. Experience expert instruction, class design, coaches, and classes (gi vs. no gi).

Brazilian Jiu-Jitsu for Beginners to Advanced

Included in a high design program with top coaches for beginner and advance levels, there is only room for growth in BJJ. BJJ beginner classes in Solana Beach focus on fundamentals and intricately learning warm up drills to increase overarching BJJ needs: flexibility, endurance, strength and confidence. Train the mind and increase complexity of foundational drills in Intermediate BJJ classes in Solana Beach. Move into advanced classes that take skill into application and strategy.

Jiu Jitsu Class Schedule in Solana Beach

Sunday

Jun 09, 2024

Monday

Jun 10, 2024

Tuesday

Jun 11, 2024

Wednesday

Jun 12, 2024

Thursday

Jun 13, 2024

Friday

Jun 14, 2024

Saturday

Jun 15, 2024
Cycling - Interval Ride
  • Courtney Lair
    • 9:00AM (45 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Markandeya Rsi
    • 9:00AM (55 mins)
    Burn
  • Olivia Davis
    • 10:00AM (45 mins)
    Power Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 10:00AM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 11:00AM (60 mins)
    Grit
  • Athena Garcia
    • 11:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Nico Mederos
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nico Mederos
    • 6:00AM (60 mins)
    Grit
  • Olivia Davis
    • 7:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 9:00AM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Stephanie Tanguay
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Caine Gayle
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Jonathan Kim
    • 4:00PM (60 mins)
    Ropex
  • Jonathan Kim
    • 5:00PM (30 mins)
    Burn
  • Rob Funkhouser
    • 5:00PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Jonathan Kim
    • 5:30PM (60 mins)
    Cycling - Athletic Conditioning
  • Bernie Sidney
    • 6:00PM (55 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels Gi
  • Joe Shum
    • 6:00PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Nestor Flores
    • 6:00PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Dee Boukouzis
    • 6:00PM (55 mins)
    Power Boxing
  • Ametrius Porter
    • 6:30PM (60 mins)
    Intermediate Boxing
  • Nestor Flores
    • 7:00PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nico Mederos
    • 7:30PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Ronell White
    • 6:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Ronell White
    • 7:00AM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Sharon Saevitzon
    • 8:00AM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Ronell White
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nestor Flores
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Caine Gayle
    • 4:00PM (60 mins)
    Glutecorex
  • Olivia Davis
    • 4:30PM (30 mins)
    Burn
  • Olivia Davis
    • 5:00PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 5:30PM (60 mins)
    Grit
  • Rob Funkhouser
    • 6:00PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Katie Stephens
    • 6:00PM (55 mins)
    Basic Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 6:00PM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Marne Moore
    • 6:00PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 6:30PM (60 mins)
    Intermediate Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 7:00PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Nestor Flores
    • 7:00PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels No-gi
  • Lance Pruitt
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 7:30PM (60 mins)
    Burn
  • Chelsea Valentino
    • 6:00AM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Nico Mederos
    • 6:00AM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Brooke Betz
    • 7:00AM (55 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Caine Gayle
    • 12:00PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Jessie Magusen
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Ametrius Porter
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Athena Garcia
    • 5:00PM (45 mins)
    Ropex
  • Jonathan Kim
    • 5:00PM (30 mins)
    Power Kickboxing
  • Jonathan Kim
    • 5:30PM (60 mins)
    Intermediate Muay Thai
  • Jessie Magusen
    • 6:00PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Nestor Flores
    • 6:00PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels Gi
  • Tommy Boehmer
    • 6:00PM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Sharon Saevitzon
    • 6:00PM (45 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Summer Bates
    • 6:00PM (55 mins)
    Power Boxing
  • Ametrius Porter
    • 6:30PM (60 mins)
    Intermediate Boxing
  • Nestor Flores
    • 7:00PM (60 mins)
    Intro - Muay Thai Sparring
  • Jessie Magusen
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nico Mederos
    • 7:30PM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Anthony Valentino
    • 6:00AM (45 mins)
    Power Boxing
  • Ronell White
    • 6:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nestor Flores
    • 7:00AM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Sharon Saevitzon
    • 8:00AM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Ronell White
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Nestor Flores
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Caine Gayle
    • 4:00PM (60 mins)
    Glutecorex
  • Athena Garcia
    • 4:30PM (30 mins)
    Burn
  • Athena Garcia
    • 5:00PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 5:30PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 6:00PM (60 mins)
    Grit
  • Athena Garcia
    • 6:00PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Tatiana Wang
    • 6:00PM (55 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 6:30PM (60 mins)
    Intermediate Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 7:00PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels No-gi
  • Dan Agostinelli
    • 7:00PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Eric Rodriguez
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 7:30PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Ronell White
    • 6:00AM (60 mins)
    Grit
  • Olivia Davis
    • 7:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Caine Gayle
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Ametrius Porter
    • 12:00PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Jessie Magusen
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Holly Cream
    • 5:00PM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Tyler Najjar
    • 5:30PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Caine Gayle
    • 6:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Ametrius Porter
    • 6:30PM (60 mins)
    Cycling - Interval Ride
  • Brandy Nuschy
    • 9:00AM (45 mins)
    Burn
  • Rob Funkhouser
    • 9:00AM (45 mins)
    Grit
  • Holly Cream
    • 10:00AM (60 mins)
    Intro To Jiu Jitsu No-gi
  • Joe Shum
    • 10:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 10:00AM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Jessie Magusen
    • 10:00AM (60 mins)
    Muay Thai Sparring
  • Jessie Magusen
    • 11:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Tyler Najjar
    • 11:00AM (60 mins)
    Boxing Sparring
  • Nestor Flores
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Tyler Najjar
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Caine Gayle
    • 2:00PM (60 mins)

    Frequently Asked Questions

    BJJ is one of the fastest growing martial arts. It is a sport, self-defense system, and fitness program. BJJ focuses on grappling and ground fighting with the goal of getting into a position to make an opponent to submit.
    Yes! BJJ originated for those who are smaller to then learn defense against those who are bigger. It is a sport for anyone to try.
    Some classes require a gi, and some do not. We have some extras available and have some BXNG gis for you to purchase!
    If it is a no-gi class, we recommend a rash guard and shorts - whatever is the most comfortable for you!
    We take the safety of our members very seriously. Our mat etiquette, class design, and practice processes help to ensure the safety of our students.
    The journey to a black belt is an admirable one. Each person is unique but the journey usually lasts between 8-15 years.
    We all start from somewhere and the most important piece is that you simply start. You do not need to be in good shape to start off, but BJJ will certainly help you reach those goals.