Click here to learn more about our Arts District Pre-sale! Learn more

HIIT Training in Rancho Bernardo

Illuminate calories and increase motivation with an incredible class structure, including High-Intensity Interval Training (HIIT) as the ultimate cardio challenge. Known for being the best HIIT class in Rancho Bernardo – get your heart rate consistently high with bodyweight moves and short rest times to encourage endurance. It’s time to remove distractions, lock-in, and spotlight results with an ultra-dedicated 45 minutes of pure work.

Try a Free ClassRancho Bernardo

A lady training with battle ropes as part of a burn class
A group of people taking part in a Pilates class at The BXNG Club
A BXNG Club coach standing on gym tyre

TORCH CALORIES

Short bursts of intensity with minimal time for recovery bring the BURN. Optimize results with HIIT training and leverage efficiency. Always prioritize the body with dynamic stretches, warm-ups, and a gradual rise in heart rate. The BURN trifecta is building stamina, gaining muscles, and burning calories with the best HIIT class in Rancho Bernardo – make sure your HARD work REWARDS you.

BURN Class Schedule in Rancho Bernardo

Sunday

May 12, 2024

Monday

May 13, 2024

Tuesday

May 14, 2024

Wednesday

May 15, 2024

Thursday

May 16, 2024

Friday

May 17, 2024

Saturday

May 18, 2024
Burn
  • Karis Barber
    • 9:00AM (45 mins)
    Power Boxing
  • Mario Jaquez
    • 10:00AM (60 mins)
    Grit
  • Karis Barber
    • 11:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Mario Jaquez
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Jureall Simmons
    • 6:00AM (60 mins)
    Cycling - Rhythm Ride
  • Sara Collins
    • 6:00AM (45 mins)
    Grit
  • Alyissa Wilson
    • 7:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Djavan Coleman
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Djavan Coleman
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Anthony Dumas
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Karis Barber
    • 5:15PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Stephanie Tanguay
    • 5:30PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Manuel Medina
    • 6:00PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - Beginner Gi
  • Djavan Coleman
    • 6:00PM (60 mins)
    Grit
  • Tara Mitic
    • 6:00PM (60 mins)
    Intermediate Boxing
  • Anthony Dumas
    • 6:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Janrad Fikingas
    • 6:30PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels Gi
  • Djavan Coleman
    • 7:00PM (60 mins)
    Intermediate Muay Thai
  • Manuel Medina
    • 7:00PM (60 mins)
    Cycling - Rhythm Ride
  • Karis Barber
    • 7:00PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Stephanie Tanguay
    • 7:30PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Manuel Medina
    • 6:00AM (60 mins)
    Burn
  • Alyissa Wilson
    • 7:00AM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Djavan Coleman
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Tara Mitic
    • 5:15PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Anthony Dumas
    • 5:30PM (60 mins)
    Beginner Jiu Jitsu No-gi
  • Nick Myers
    • 6:00PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Fernando Medina
    • 6:00PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Janine Abdallah
    • 6:00PM (55 mins)
    Beginner Boxing
  • Anthony Dumas
    • 6:30PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Manuel Medina
    • 6:30PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels No-gi
  • Nick Myers
    • 7:00PM (60 mins)
    Intro - Muay Thai Sparring
  • Fernando Medina
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Janrad Fikingas
    • 7:30PM (60 mins)
    Cycling - Rhythm Ride
  • Karis Barber
    • 6:00AM (45 mins)
    Power Boxing
  • Jureall Simmons
    • 6:00AM (60 mins)
    Grit
  • Malohi Makihele
    • 7:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Morgan Granquist
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Djavan Coleman
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Anthony Dumas
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Karis Barber
    • 5:15PM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Manuel Medina
    • 5:30PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Anthony Dumas
    • 6:00PM (60 mins)
    Cycling - Rhythm Ride
  • Karis Barber
    • 6:00PM (45 mins)
    Jiu Jitsu - Beginner Gi
  • Djavan Coleman
    • 6:00PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 6:30PM (60 mins)
    Intro-boxing Sparring
  • Anthony Dumas
    • 7:00PM (60 mins)
    Basic Muay Thai
  • Manuel Medina
    • 7:00PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels Gi
  • Djavan Coleman
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Jureall Simmons
    • 7:30PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Djavan Coleman
    • 6:00AM (60 mins)
    Burn
  • Malohi Makihele
    • 7:00AM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Tara Mitic
    • 5:15PM (45 mins)
    Power Boxing
  • Jureall Simmons
    • 5:30PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Janine Abdallah
    • 6:00PM (55 mins)
    Basic Muay Thai
  • Fernando Medina
    • 6:00PM (60 mins)
    Beginner Jiu Jitsu No-gi
  • Nick Myers
    • 6:00PM (60 mins)
    Beginner Boxing
  • Anthony Dumas
    • 6:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Janrad Fikingas
    • 6:30PM (60 mins)
    Jiu Jitsu - All Levels No-gi
  • Nick Myers
    • 7:00PM (60 mins)
    Intermediate Boxing
  • Anthony Dumas
    • 7:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Janrad Fikingas
    • 7:30PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Manuel Medina
    • 6:00AM (60 mins)
    Grit
  • Malohi Makihele
    • 7:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Djavan Coleman
    • 9:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Djavan Coleman
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Jureall Simmons
    • 4:00PM (60 mins)
    Burn
  • Janrad Fikingas
    • 5:15PM (45 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 5:30PM (60 mins)
    Cycling - Rhythm Ride
  • Sara Collins
    • 6:00PM (45 mins)
    Basic Muay Thai
  • Manuel Medina
    • 6:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Sam Telfer
    • 6:30PM (60 mins)
    Vinyasa Yoga
  • Nicolette Pacho
    • 8:00AM (55 mins)
    Burn
  • Nicolette Pacho
    • 9:00AM (45 mins)
    Jiu Jitsu - Open Mat
  • Nick Myers
    • 10:00AM (60 mins)
    Power Boxing
  • Mario Jaquez
    • 10:00AM (60 mins)
    Power Kickboxing
  • Jureall Simmons
    • 11:00AM (60 mins)
    Boxing Sparring
  • Anthony Dumas
    • 11:00AM (60 mins)
    Muay Thai Sparring
  • Fernando Medina
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Anthony Dumas
    • 12:00PM (60 mins)
    Power Boxing
  • Mario Jaquez
    • 2:00PM (60 mins)

    Frequently Asked Questions

    HIIT is High-Intensity Interval Training that alternates between short bursts of high-intensity exercises and low-intensity active rest periods. HIIT usually includes a warm-up and cool down with the major part of the workout in the middle.
    Generally, most people are able to do HIIT. If you have any restrictions, please let your coach know.
    It depends on your activity level, other types of training, and goals but usually 3-4 times a week is recommended.
    Research shows that HIIT helps improve aerobic and anaerobic fitness, increase muscle mass, improve blood pressure/cholesterol levels, cardiovascular health and amp up mood.
    It depends on the length and time of both the HIIT workout and the run. Although, HIIT will help you to continue to burn calories throughout the entire day.
    YES! BURN classes are one of our most popular and are included in your membership. If you would like to take training to the next with personal training, there is an additional fee.